Nio fördelar med ett molnbaserat anläggningsregister

Molntjänster hit och dit – varför ska man egentligen använda ett molnbaserat anläggningsregister? Vi har spaltat ner nio viktiga fördelar (och sen så bjuder vi på ytterligare ett smart tips!).

1. Informationen är alltid med dig, även när du behöver den som mest

Ett molnbaserat anläggningsregister kommer du alltid att ha med dig, var du än arbetar. Det enda du behöver är din dator, mobil eller en surfplatta. Och så Internet såklart.

2. ... och den är alltid uppdaterad

Var du än befinner dig, hur mycket och vad du än uppdaterar så kommer dina kollegor inne på kontoret alltid att se samma sak som du i samma sekund som du sparar ändringen.

3. Senaste dokumentationen tillgänglig, även på fält

Har kontaktpersonen bytts ut och du har inte med dig numret? Lugn, allt finns i din mobil eller surfplatta.

4. Hela processen i samma system – från driftsättning till serviceunderhåll

Du behöver inte längre använda ett CRM-system och ett annat för serviceärenden på dina anläggningar, du kan ha allting i samma system.

5. Gör dig äntligen kvitt alla pappersdokument!

Använd istället digitala checklistor och protokoll för den bokade avtalsservicen när du är ute på fältet. Så fort du är klar kan din administratör se uppdateringen från kontoret.

6. Full spårbarhet samt revisionshistorik

Blev den senaste uppdateringen lite fel? Ingen fara, ladda bara ner den senaste versionen av dokumentet, så kan du sen fortsätta arbeta i lugn och ro.

7. Du slipper krångliga VPN uppkopplingar

Det enda du behöver är ditt lösenord, sen är det bara att köra! Och vill du känna dig extra säker kopplar du på 2-faktorsautentisering.

8. Du behöver inte tänka på driften

Får du huvudvärk av allt som heter något med IT? Då är ett molnbaserat register perfekt för dig! Då behöver du inte längre tänka på servermigreringar eller backuprutiner, det gör ju någon annan åt dig.

9. Du kan välja en leverantör som uppfyller riktlinjerna för lagring av anläggningsdokumentation enligt SSF 1015

Som en behörig anläggarfirma förstår du såklart att du då kan luta dig tillbaka och sova gott med vetskapen att du sparar dokumentationen säkert och tryggt.

 

 

 

 

 

Tips nr 10

Du kan få ett komplett system!

Koppla ihop mBiz anläggningsregister med mKey kodhantering, så har du det kompletta verktyget – alla dina anläggningar, tillhörande dokumentation samt unika anläggningskoder i ett och samma verktyg. Smart va?