mbiz + EDI = sant

EDI har varit på vår önskelista under en lång tid, och äntligen är vi här <3 Det betyder såklart att när du beställer produkter hos utvalda grossister så skickas en elektronisk orderbekräftelse direkt in till rätt arbetsorder i mbiz.

Vi har under de senaste månaderna arbetat med att utveckla en EDI koppling till ett flertal grossister. Du vet säkert redan vad EDI innebär, men kortfattat betyder det att när du beställer produkter hos grossister så som Copiax, Ahlsell, Rexel, Solar eller Elektroskandia kommer en orderbekräftelse att skickas direkt till mbiz. Om korrekt arbetsordernummer är angivet kommer alla inköpsrader att kostnadsföras direkt på arbetsordern och du kan fakturera din kund.

Utöver detta kommer integrationen att öppna upp portarna för en smidigare artikelhantering. I och med EDI-inköpen kommer du nämligen att få de senaste, uppdaterade priserna från dina grossister och kan direkt uppdatera ditt artikelregister i mbiz. Skulle artikeln inte finnas i mbiz sedan tidigare kan du snabbt skapa upp den med grossistens information.

För att göra flödet ännu smidigare har vi passat på att förbättra hanteringen av artiklar i mbiz - nu kommer du att kunna slå ihop alla dubbletter av artiklar till en enda och ha alla grossisters information på en och samma artikel.

Den första versionen av vår EDI-koppling lanserar vi till en mindre grupp pilotkunder som ska hjälpa oss att testa igenom hela flödet och säkerställa att allting fungerar utan "hickups". När vi är helt säkra på att allting fungerar precis så som det ska kommer vi att släppa in fler kunder på EDI, vår förhoppning är att detta kan ske till sommaren eller som senast direkt efter sommarsemestern.

Och inte för att detta egentligen har med EDI att göra, men vi har även passat på att lägga in möjligheten att, på dina kundavtal, lägga in att kundens pris ska vara artikelns inköpspris med ett påslag.

Så vänta inte, ta kontakt med oss i dag så visar vi dig att mbiz + EDI = sant.

Som alltid finns vi här om du har några frågor eller funderingar kring den nya funktionaliteten eller annat. Tveka inte att kontakta oss!