mbiz centralregister för artiklar

Nu lanserar vi en helt ny funktion i systemet – ett centralt artikelregister med data från olika grossister på marknaden! Med centralregistret har ni alltid uppdaterade bruttopriser och eftersom du nu även kan ladda in era rabattbrev från grossisterna så innebär det att ni även har uppdaterade nettopriser i mbiz!

Vi vill förbättra din arbetsdag, det är vår starka vision. Istället för att du, eller dina kollegor, manuellt ska behöva lägga in artiklar i systemet eller hålla reda på grossisternas priser kan nu mbiz göra det åt dig.

Varje månad läser vi in information från olika grossister så som artikelbenämning, grossistens artikelnummer, tillverkare, e-nummer, SLR-nummer och bruttopriser. Du kan därefter välja att lägga in just de artiklar ni använder i ert lokala artikelregister och när en uppdatering sker från grossisterna uppdateras givetvis artiklarna i ert lokala register.

På detta sätt har ni alltid uppdaterade bruttopriser och eftersom du nu även kan ladda in era rabattbrev från grossisterna så innebär det att ni även har uppdaterade nettopriser i mbiz. Skönt, eller hur?

Du kan givetvis fortsatt skapa upp egna lokala artiklar i ert register för andra typer av produkter eller tjänster som inte kommer från en grossist.

För att förenkla arbetsflödet att lägga in artiklar till ditt lokala register kan du, eller dina tekniker, göra det under arbetets gång. När du ska lägga till en utrustning på en anläggning, eller lägga in en kostnad på en arbetsorder/projekt kommer du alltid ha möjligheten att söka i centralt register om artikeln inte finns hos er. När du hittar den artikeln du vill använda kommer systemet lägga in den i ert register och på så sätt kan ni bygga på det lokala artikelregistret efterhand som de används.

Som alltid hoppas vi att den nya funktionen kommer att vara till nytta! Om du har frågor kring hur du ska aktivera funktionen, vilka grossister som finns kopplade eller om du skulle vilja att vi utökade med någon grossist är du välkommen att höra av dig till support@mbiz.se.