Nya funktioner för dörrautomatik

Som många känner till finns det tydliga bestämmelser kring dokumentation av alla automatiska dörrar, att de uppfyller maskindirektivet, är riskbedömda, CE-märkta osv. Nu har vi släppt en ny anläggningskaraktär i mbiz för Dörrautomatik som givetvis kommer med viss funktionalitet.

Om du vill skapa dörranläggningar i mbiz behöver du först skapa en kategori för detta under Admin – Anläggningar – Kategorier och då välja att den kategorin har karaktären Dörrautomatik.

Om du använder Dörrautomatik kommer du på artikelnivå att kunna ange att en artikel är av utrustningstyp Slagdörr, Svängdörr, Skjutdörr eller Karuselldörr.

Utöver detta finns det även andra utrustningstyper för exempelvis elslutbleck, blindstolpe, cylindrar, draghandtag, genombrottsskydd etc.

På utrustningsnivå finns fält för Dörr-Id samt om dörren är CE märkt eller ej.

På anläggningar av karaktären Dörrautomatik har vi även tagit bort Område och Sektion.

I utrustningsträdet har du möjlighet att lägga in dina dörrar med respektive underutrustning, precis som du kan på andra anläggningar så som inbrottslarm och passersystem.

Mer information?

Som alltid finns vi här om du har några frågor eller funderingar kring den nya funktionaliteten eller annat. Tveka inte att kontakta oss!

Visste du att?

Visste du att du kan ange, per anläggningskategori, att UNR är obligatoriskt att ange? Du kan även ange om UNR måste vara unikt inom just den anläggningen. Detta ställer du in under Admin – Anläggning – Kategori.